Το τελικό συνέδριο OLEUM

Στις 17 και 18 Φεβρουαρίου 2021, το έργο OLEUM πραγματοποίησε με επιτυχία το τελικό του συνέδριο. Συνολικά, πάνω από 400 άτομα από διαφορετικά πεδία εγγράφηκαν στη διαδικτυακή συνάντηση για να ανακαλύψουν τα αποτελέσματα του έργου και να συζητήσουν τις μελλοντικές δυνατότητες διασφάλισης της ποιότητας και της αυθεντικότητας του ελαιόλαδου.

 

Η εκδήλωση χωρίστηκε σε δύο ημέρες με την πρώτη ημέρα να στοχεύει στα αποτελέσματα και τις επιπτώσεις του OLEUM στο μέλλον των ευρωπαϊκών πολιτικών για το ελαιόλαδο και τη δεύτερη ημέρα να επικεντρώνεται στα πρόσφατα αναπτυγμένα εργαλεία και μεθόδους ανάλυσης για την περαιτέρω διασφάλιση της ποιότητας και της αυθεντικότητας του ελαιόλαδου.

 

Ο καθηγητής Giovanni Molari, Επικεφαλής του Τμήματος Γεωπονικών Επιστημών και Επιστημών Τροφίμων στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους προτού η συντονίστρια του έργου καθηγήτρια Δρ Tullia Gallina Toschi δώσει μια περίληψη για τα πιο σημαντικά αποτελέσματα του έργου OLEUM. Όπως δήλωσε, οι ευκαιρίες που προκύπτουν από τα αποτελέσματα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και είναι εξαιρετικά πολύτιμα για την αγορά. Τα αποτελέσματα που προσφέρει το έργο OLEUM λαμβάνονται επίσης υπόψη για την ανάπτυξη μελλοντικών πολιτικών της ΕΕ για το ελαιόλαδο.

 

"Πρέπει να διαδραματίσουμε διαμορφωτικό ρόλο στο τι είναι το ελαιόλαδο και τι είναι το EVOO." - Καθηγήτρια Δρ Tullia Gallina Toschi

 

Το διεθνές και συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο OLEUM συγκεντρώνει και διευρύνει την υψηλής ποιότητας εμπειρία στην ανάλυση και τον έλεγχο ταυτότητας των ελαιόλαδων. Έτσι, οδηγούμαστε σε νέα και καινοτόμα εργαλεία και μεθόδους για την εξάλειψη των παράνομων δραστηριοτήτων και την προστασία της ποιότητας του ελαιόλαδού. Τα ευρήματα από αυτές τις μεθόδους μπορούν να αποθηκευτούν στην τράπεζα δεδομένων OLEUM, η οποία είναι ένα από τα βασικά αποτελέσματα του έργου και βοηθά στη βελτίωση της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ διαφόρων ενδιαφερόμενων μερών της κοινότητας του ελαιολάδου. Λόγω των πολλών λανθασμένων πληροφοριών σχετικά με το ελαιόλαδο από διάφορες πηγές, είναι σημαντικό μέρος του έργου να παρέχει αξιόπιστες και επιστημονικές πληροφορίες στο κοινό, γι’ αυτό το τμήμα επικοινωνίας του έργου OLEUM έχει μεγάλη σημασία.

 

Οι αντίστοιχες μέθοδοι εισήχθησαν και εξηγήθηκαν από τους προγραμματιστές τους τη δεύτερη ημέρα του τελικού συνεδρίου OLEUM. Οι συμμετέχοντες έλαβαν μια εικόνα για το τεχνικό υπόβαθρο και είχαν τη δυνατότητα να διευκρινίσουν ερωτήσεις από τους προγραμματιστές σε μια συνεδρία ερωτήσεων και απαντήσεων.

 

Τα σχόλια στο τέλος του συνεδρίου, καθώς και στη συνομιλία και μέσω των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης ήταν υπέροχα και η ομάδα OLEUM θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους παρευρισκόμενους και τους ομιλητές που το έκαναν δυνατό!

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα κύρια αποτελέσματα του έργου, τις ηχογραφήσεις του τελικού συνεδρίου και άλλους πόρους, ανατρέξτε στο εικονικό πακέτο που ετοιμάσαμε για εσάς: Κάντε κλικ εδώ

 

Μπορείτε να βρείτε το βιντεοσκοπημένο τελικό συνέδριο εδώ!