Δίκτυο OLEUM: επικείμενες δραστηριότητες για το δίκτυο των ενδιαφερόμενων

Στο τελευταίο εξάμηνο, περίπου 55 ενδιαφερόμενοι για τον τομέα του ελαιολάδου εγγράφηκαν στο δίκτυο OLEUM. Οι ενδιαφερόμενοι αυτοί ποικίλουν από μικρούς παραγωγούς ελαιολάδου, τεχνικούς εργαστηρίων και εταιρείες που κατασκευάζουν αναλυτικό εξοπλισμό έως διανομείς ελαιολάδου σε Κέντρα Ε & Α και Πανεπιστήμια. Πρόσφατα, πήραμε συνεντεύξεις από αρκετούς ενδιαφερόμενους προκειμένου να μάθουμε περισσότερα σχετικά με τους λόγους για τους οποίους προσχώρησαν στο δίκτυο OLEUM. Οι κοινές επιθυμίες για το δίκτυο είναι:

 

  • Γνωριμία με άλλους ενδιαφερόμενους για τον τομέα του ελαιολάδου
  • Ετήσιες συνεδριάσεις του δικτύου OLEUM
  • Ανταλλαγή γνώσεων και ειδήσεων
  • Συμμετοχή στην επικύρωση νέων μεθόδων μέσω διεργαστηριακών δοκιμών, συμπεριλαμβανομένης της ανταλλαγής δειγμάτων
  • Ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις αναλυτικές μεθόδους για να μάθουν ο ένας ενδιαφερόμενος από το άλλο
  • Επίλυση προβλημάτων που παρουσιάζονται στο πεδίο του ελαιολάδου

 

Προς το παρόν, διοργανώνουμε την πρώτη συνάντηση μελών του δικτύου OLEUM στη Σεβίλλη (Ισπανία), αμέσως μετά το συνέδριο της Euro Fed Lipid 2019. Πρώτα θα πραγματοποιηθεί άτυπη συγκέντρωση την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου το απόγευμα, η οποία θα είναι ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο. Τις πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Οκτωβρίου, θα υπάρξει χρόνος ώστε να συζητήσουμε από κοινού τον τρόπο με τον οποίο θα επιτύχουμε τους στόχους για το δίκτυο και τον τρόπο χρησιμοποίησης της πλατφόρμας Basecamp.

 

Το δεύτερο εργαστήριο κατάρτισης, το οποίο επικεντρώνεται στην Ποσοτική Δοκιμή Πινάκων και στη μέθοδο προσδιορισμού των ελευθέρων και εστεροποιημένων στερολών, θα πραγματοποιηθεί στη Μπολόνια στις 11 Δεκεμβρίου 2019.

 

Τα μέλη του δικτύου OLEUM έχουν επίσης την ευκαιρία συμμετοχής στις διεθνείς μελέτες του ερευνητικού έργου OLEUM προς επικύρωση αναλυτικών μεθόδων που θα διεξαχθούν μεταξύ του φθινοπώρου του 2019 και της άνοιξης του 2020.

 

Για να υπάρξει αλληλεπίδραση με τους καταναλωτές και άλλους ενδιαφερόμενους για τα ελαιόλαδα, το δίκτυο OLEUM διαθέτει επίσης μια σελίδα LinkedIn. Με την παρουσίαση του τρόπου με τον οποίο προσδιορίζεται η ποιότητα του ελαιόλαδου μπορεί να βοηθηθούν οι καταναλωτές ώστε να κατανοούν αυτό που αγοράζουν και να διατηρούν υψηλά τα πρότυπα ποιότητας του ελαιολάδου.

 

Επικοινωνήστε με το oleum@unibo.it και τον Dr Tassos Koidis (t.koidis@qub.ac.ukγια να συμμετάσχετε σε αυτό το δίκτυο ή για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προσεχείς εκδηλώσεις.